بدون شک یکی از مهم ترین و موثرترین دوران زندگی آدمی ، دوران کودکی است ؛ دورانی که شخصیت آدمی پایه ریزی و شکل می گیرد .
در این دوران ، خواندن ، نخستین سنگ بنای زندگی اجتماعی کودک است . باخواندن کتاب و گفتگو پیرامون آن ، کودک تجربیات مختلفی کسب می کند و یاد می گیرد چگونه سخن بگوید ، چگونه نظرش را بیان کند ، چگونه به نظر دیگران احترام بگذارد و چگونه بنویسد . اگر درجامعه ای نیازهای کودکان و خانواده های آنها از حق تقدم برخوردار نیست ، باید برای برآورده شدن آن تلاش کرد .
برای راهنمایی کودکان در زمینه کتابخوانی برداشت های متعددی وجود دارد . این برداشت ها شامل الگو قرار دادن ، اصلاح رفتار ، درک شناختی کودک و …. می باشد تا او را در جهت کتاب خوانی ، حفظ کنیم .
نکته حائز اهمیت این است که در دوران کودکی به علت عدم شناخت کافی از جهان پیرامون ، کودکان بیشتر تحت تاًثیر شرایط محیط اطرافشان قرار می گیرند و با این توصیف خطرات زیادی آنها را تهدید میکند . آشنایی کودکان با کتاب و کتاب خوانی باعث می شود آنها با رفتار ها ی درست آشنا شوند از قبیل احترام گذاشتن ، نه گفتن ، پیدا کردن دوست خوب ، حفظ ارزش های خانواده ، شناخت خداوند متعال ، با بردن اعتماد به نفس و صد ها موضوع دیگر که در شکل گیری شخصیت و آینده ی آنها تاثیر به سزایی دارد و علاوه بر اینکه در مسیر درست سوق داده می شوند ، از گزند خطراتی که آنها را تهدید می کند نیز در امان می مانند .
نکته بعدی که می خواهیم به آن اشاره کنیم این است که کتابخوانی برای کودکان باعث می شود آن ها در سنین بزرگسالی نیز به کتابخوانی علاقه داشته و بیشتر به سمت کسب دانش حرکت کنند . کسب دانش یکی از اصول اساسی موفقیت است که بدون مطالعه میسر نمی شود . بیشتر عادات انسان ها ریشه در دوران کودکی دارد ، بنابراین والدین باید از همان ابتدا فرزندشان را به کتاب خوانی عادت دهند . اما عادت دادن کودکان به کتاب خوانی کار چندان ساده ای نیست و باید با روش های مناسبی انجام شود . در صورتی که آموزش کتاب خوانی به کودکان با راه های صحیح انجام نشود ، به احتمال زیاد مطالعه و کتاب خوانی در آینده برای کودک کاری سخت و طاقت فرسا خواهد بود .
در مقاله بعدی تلاش نموده ایم روش های مناسبی که در کتابخوان کردن کودکانمان موثر است را بیان کنیم و پیشنهاد میکنیم حتما آن را مطالعه و یا به صورت صوتی گوش نمایید